GOED VOOR GOED in de media.

Wij vervelen ons nooit en altijd is er wel iets dat de moeite waard is om de media te halen.

Dus…….

download jaarbericht2017

Culturen verbinden binnen GoedvoorGoed

GOEREE-OVERFLAKKEE Van 17 t/m 20 december 2018 organiseerde GoedvoorGoed de eerste ‘medewerkers expositie’ in de winkel van de kringloop op het industrieterrein in Middelharnis. Tijdens deze expositie toonden verschillende medewerkers binnen GoedvoorGoed dat zij meer kunnen dan alleen de kringloopactiviteiten. Een van de medewerkers is Ahmad Chaaban. Als je Ahmad zoekt bij GoedvoorGoed, dan kun je hem meestal vinden op de kledingafdeling. Vooral de ongedwongen vriendelijke sfeer die er heerst en de samenwerking spreekt hem aan. Ahmad grijpt het werk bij GoedvoorGoed aan om meer inzicht te krijgen in de Nederlandse taal en -samenleving. Daarbij geniet hij vooral erg van de oude spulletjes die in de kringloopwinkel staan.
Ahmad is geboren (l 978) te Damascus in Syrië. Hij is gediplomeerd modeontwerper. Rolf & Viktor zijn grote voorbeelden voor hem. Zijn droom is om, net als Rolf & Viktor, een ontw erpstudio te hebben waarin hij extravagante kledingcollecties kan ontwerpen om deze vervolgens via modeshows te tonen. In Dubai, w aar hij woonde van 2004 tot 2011, heeft hij dit al kunnen doen. Om dit doel te bereiken volgt hij nu ook in Nederland een opleiding voor modeontwerpen. Helaas zijn al zijn contacten in Syrië verloren gegaan, waardoor hij hier opnieuw moet beginnen. Dit doet hij met frisse moed.
In 2011 is Ahmad vanuit Dubai teruggekeerd naar Syrië, waar toen weinig werk voor hem was. Door de toenemende dreiging van de oorlog is hij gevlucht naar Libanon. Via hulporganisaties van de United Nations is hij uiteindelijk in november 2013 in Sommelsdijk terecht gekomen. Hij verliet Libanon met zeer geringe kennis over Nederland en zijn inwoners, met weinig bezittingen en slechts een foto van de woning die hij in Sommelsdijk zou betrekken. Inmiddel s heeft hij weer een eigen atelier. Ahmad is behalve met mode ook graag met kunst bezig. Hij heeft inmiddels al een paar exposities gehad en bij de expositie van GoedvoorGoed zal hij ook zijn werk tonen.
Zijn roerige leven heeft hij beschreven in het boek ‘Home of a body by Ahmed Chaaban’. Dit boek is momenteel alleen verkrijgbaar in het Arabi sch. Ahmad is op zoek naar een uitgever die het boek ook in het Nederlands zou willen uitgeven.
Ahmad is een van de medewerkers bij GoedvoorGoed die laat zien wat hij maakt.

Bij GoedvoorGoed is er voor iedereen plek om nuttig bezig te zijn. Daarom zijn er allerlei ondernemingen naast de kringloopwinkel. Eén daarvan is GoedvoorGroen. Op drie verschillende plekken hebben we moestuintjes waar onze medewerkers eten verbouwen. Binnenkort ook voor ons nieuwe restaurant ‘Poldergevoel’. Centrale locatie is aan de Simon Stevinweg, ons kringloop-tuincentrum, waar we in onze broeikas pootgoed opkweken tot groente en bloemetjes.
Zo’n kas vraagt kennis van zaken en voortdurende zorg. En dat komen we op het moment te kort. Er zijn enthousiastelingen die GoedvoorGoed willen vergroenen maar….ze weten niet precies van zaaien, verspenen, dieven, stekken enzo. Ze zouden zich minder onzeker voelen als er een ervaren leermeester was die kon vertellen (en voordoen) wat er moet gebeuren. Daarnaast vraagt een kas dagelijkse zorg; water geven, raam open/dicht. Momenteel is er niemand die in staat is dagelijks even langs de kas te gaan.
Goedvoorgoed zou geholpen zijn met iemand met kennis van (moes-)tuinieren  en die er plezier in heeft om dat anderen te leren. Iemand die er tijd voor heeft om dagelijks eventjes langs te gaan. Voor het zware werk zijn er anderen.  Zelf denken we dan een type als onze klusjesman Cor; heeft zijn hele leven zwaar werk gedaan en heeft er plezier in om ons te helpen met verbouwinkjes enzo. Kan natuurlijk heel iemand anders zijn, als het maar iemand met geduld en aandacht is, die er lol in heeft om tussen de mensen te zijn.
Frank/Janine heeft de taak op zich genomen om GoedvoorGroen tot een succes te maken. Elke maan- en donderdag is die bij GoedvoorGoed te vinden. Voel je uitgenodigd om kennis te maken en uit te zoeken of dit een leuke klus voor je is. Ook op andere dagen kun je terecht, vraag dan naar Bjorn of Joost.

GoedvoorGroen zoekt iemand met kennis van (moes-)tuinieren

Internationaal Poldergevoel

Het weekend van 9 en 10 maart werd door het Oranjefonds uitgeroepen tot NL-doet; een dag waarop je kan klussen om anderen vooruit te helpen. Voor Goedvoorgoed een goede gelegenheid om de kennismaking met asielzoekers te hernieuwen. In het buitengebied van Sommelsdijk werd hard gewerkt om stalhouderij van Eck klaar te maken voor een nieuw seizoen poldergevoel.
‘Voor mensen die huis en haard in Syrie moesten ontvluchten’ vertelt mede-initiatiefneemster Annie van Ree van vluchtelingenwerk Nederland ‘is het een dubbele overgang. Veelal zijn onze mensen afkomstig uit de steden, het platteland van Flakkee is dus totaal nieuw voor ze’.  ‘De kennismaking met het eiland begint zo ongeveer bij onze kringloop’ vertelt GoedvoorGoed-medewerker Frank Boerboom ‘waar ze onder gunstige voorwaarden hun huisraad kunnen uitzoeken. Zo gaat je nieuwe start niet meteen gepaard met torenhoge afbetalingsregelingen’. Op zaterdag 10 maart de kans om iets terug te doen.

Bier en brood passen goed bij elkaar.

 

Bier en paté ook. Cees de Knegt van Solaes Bier, Jan van Harberd en van de gelijknamige bakkerij in Melissant en Jan Floresteijn van de slagerij met die naam in Ouddorp zijn alle drie heel enthousiast over de combinatie. Er is een mooie wisselwerking ontstaan tussen deze makers van ambachtelijke en pure streekproducten. Wie bier drinkt weet: daar hoort iets te eten bij. Brood, kaas, worst, paté.

Daarom zijn dit soort producten verkrijgbaar in het proeflokaal van Solaes Bier in Sommelsdijk. De bierbrouwerij, die een wervelende start heeft gemaakt en nauwelijks aan de grote vraag kan voldoen, profileert zich als een Flakkeese, ambachtelijke producent van kwaliteitsbieren. Daar horen, in de visie van Solaes Bier, ook eilandelijke hapjes bij, eveneens van hoge kwaliteit. Bakkerij Van Harberden voorziet het proeflokaal van brood. Breek- of plukbrood waarvan gemakkelijk een stuk af te breken is. Een mooie variant is het brood met uien en kaas. Beide ingrediënten komen uiteraard van Flakkee. Ook met de slagerijen Buth in Ooltgensplaat en Floresteijn in Ouddorp heeft Solaes Bier een vruchtbare samenwerking weten op te bouwen. Van de eerste kan de bezoeker van het proeflokaal droge worst bestellen, en van de tweede sinds kort een heerlijke grove boerenpaté. Drinkende visliefhebbers komen met warm gerookte zalm ook aan hun trekken. meer lezen

 

Weten jullie nog die ontzettend spectaculaire modeshow van Goed voor Goed? We hebben daar een prachtige korte video van die we graag met jullie willen delen! Ontzettend mooi gemaakt door Julia Bo Heijnen waarvoor dank! Kijk en geniet!!!

Sinds dit seizoen zijn wij de trotse sponsor van het G elftal van de Jonge Spartaan. We vinden het goed dat dit team er is en zijn natuurlijk trouwe supporters van ze!

Wij vinden samenwerken met andere instanties, organisaties, verenigingen  enz. heel belangrijk. Met elkaar maak je immers de mooiste dingen.

[flipbook id=”1″]