Goed voor Goed is medeoprichter van Solaes

Jan-Willem Kramer is een liefhebber van speciaalbier en sinds twee jaar hobbybrouwer. Hij ging zelf bier maken.

Jan-Willem ontmoette Joost van Welsenis van Goed voor Goed. Die was meteen enthousiast, Een volgende toevallige ontmoeting, met SMB, had als uiteindelijk resultaat dat er ook een geschikt pand beschikbaar was. Een pand dat bovendien een horecabestemming heeft. Ook Cees de Knegt van Goed Gekeurd aan de lijnbaan in Middelharnis sloot zich aan. Hij gaat het horecagedeelte voor zijn rekening nemen.

De financiering van het brouwhuis van 500 liter komt gedeeltelijk uit het startkapitaal. Voor het aanschaffen van het brouwhuis werd een crowdfundingactie gestart. Het brouwen gebeurt beneden. Daar vindt ook de verkoop plaats. Boven, ingang Oostdijk, is het proeflokaal, dat is ingericht met spullen van Goed voor Goed. Daar kan het publiek de bieren drinken en Flakkeese streekproducten, zoals paté, kaas, worst en brood, proeven.

In de brouwerij annex proeflokaal komt werk voor meerdere mensen. Goed voor Goed gaat die leveren. De werkzaamheden bestaan onder meer uit brouwen, afvullen, afdoppen, verpakken, schoonmaken, distribueren en bedienen.

Meer informatie