Poldergevoel

In 2015 starten de samenwerking tussen Stal van Eck en Stichting Goed voor Goed, Stal van Eck is een mooie boerderij waar eigen paarden en pensionpaarden een plek hebben . Na een eerste kennismaking tussen Liesbeth en Peter van Eck (eigenaren Stal van Eck) en Joost van Welsenis werd duidelijk dat ‘de Stal’ een mooie aanvulling kon zijn op Goed voor Goed. Hierdoor ontstond een samenwerking waarbij begin 2020 ook Thomashuis Middelharnis is toegevoegd. Nu werken Stal van Eck, Thomashuis Middelharnis en Goed voor Goed samen om zorgboerderij Poldergevoel een fijne plek te laten zijn voor onze medewerkers.

De medewerkers werken mee in de stallen, van uitmesten tot reparatie klussen. Maar natuurlijk ook het voeren, verzorgen en borstelen van de paarden. Daarnaast is er op een boerderij altijd wat te doen, onderhoud van het erf, snoeiwerkzaamheden enz.

 

Naast het werk dat gedaan wordt voor Stal van Eck zijn er ook de eigen werkzaamheden. Zo is er een eigen binnen werkplaats waar bij minder weer diverse werkzaamheden gedaan kunnen worden. Zoals het opknappen en schilderen van meubelen en het maken van kleinere verkoopbare artikelen vanuit rest materiaal. Ook zijn er de eigen geiten en varkens die dagelijks verzorgd moeten worden en is er gestart met het opzetten van een eigen groente tuin.

 

Naast de eigen werkruimte is een professionele keuken gecreëerd en de mogelijkheid om naast de pensionklanten van Stal van Eck ook passanten een bakje koffie te kunnen aanbieden. In de nabije toekomst willen we dit verder uitbreiden, zodat er ook iets voor bij de koffie is en een eenvoudige lunch genuttigd kan worden. Uiteraard gaan onze medewerkers in het maken hiervan ook een rol spelen.

Poldergevoel zal zich de komende jaren dus verder ontwikkelen.

Stal van Eck biedt een mooie aanvulling op de werkzaamheden die al aangeboden worden binnen het kringloopcentrum. Buiten bezig zijn, allerhande klussen doen, maar vooral de (pension) paarden hebben hun aantrekkingskracht.

Poldergevoel / Stal van Eck, Kraaijensteinsedijk 16, 3245 LR Sommelsdijk   website